Tészta: kefíres pohárral mérve:
2 kefír
2 cukor
4 liszt, ebből egyet lehet darált dióval helyettesíteni
1 olaj
1 sütőpor
2 tojás
Krém:
4 dl tej
4 ek liszt
1 tojássárgája
1 RAMA
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
Díszítéshez:
málna
A tészta hozzávalóit összekeverjük majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejet lisztet és a tojássárgáját megfőzzük majd hagyjuk kihűlni.
A margarint, cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük, majd a kihűlt lisztes krémmel összekeverjük.
A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel.
A tetejét málnaszemekkel kirakjuk. Leönthetjük tortazselével, vagy csak porcukorral meghintve is nagyon finom!
A krémet gazdagíthatjuk összezúzott málnával.
A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük. A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kézi habverővel kikeverni. A tészta kb. 1/4-ét külön venni, abba kell egy kevéske kakaópor. Ezzel rajzolunk , a maradék massza a kitöltő.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztát és pihentetjük. 3 vagy 4 cipóra osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsibe fektetjük az első réteget, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukorral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes