6 tojás
22 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
kevés só
házi sárgabaracklekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak.
Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és egyenként a tojások sárgáját.
Ezután beleszórjuk a pudingporokat.
Nem kell bele sütőpor.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha megsült, kitesszük hűlni. Nem kell felgöngyölni, maradhat a tepsiben.
Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és ekkor tekerjük fel.
3 bögrét, vagy szuflé formát kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémsajtot. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a jel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet is. Apró gombócokat formálunk belőle (kb. na...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd pár perc pihentetés után a tészta könnyen süthető. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a köve...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA 4 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű