menu

Családireceptkönyv.hu

Piskótatekercs vaníliapudingporból


Írta:

Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
22 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
kevés só
házi sárgabaracklekvár

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak.
Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és egyenként a tojások sárgáját.
Ezután beleszórjuk a pudingporokat.
Nem kell bele sütőpor.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha megsült, kitesszük hűlni. Nem kell felgöngyölni, maradhat a tepsiben.
Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és ekkor tekerjük fel.

Piskótatekercs vaníliapudingporból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar felhőmuffin /mini sajttorta/
felhőmuffin /mini sajttorta/

3 bögrét, vagy szuflé formát kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémsajtot. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Őszibarack
Őszibarack

A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a jel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet is. Apró gombócokat formálunk belőle (kb. na...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta tészta
Palacsinta tészta

A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd pár perc pihentetés után a tészta könnyen süthető. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a köve...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes kocka
Grízes kocka

A 4 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk