4-6 sertéscomb szelet, 2 ek.paradicsompüré, 1 közepes vöröshagyma,
1-1 szál sárga és fehérrépa kockázva, 10-15 dkg zöldborsó, 2 db csemegeuborka, 10 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, kevés liszt, só, esetleg bors, pirospaprika, fél citrom leve.
A hússzeleteket sózzuk, ha valaki szereti akkor borsozza is,? vékonyra klopfoljuk, lisztben megmártjuk, zsírban barnára átsütjük, áttesszük lábasba amiben főzni fogjuk.A maradék zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, átkeverjük, a húsra öntjük, felengedjük annyi vízzel hogy a húsokat ellepje. Kisebb lángon majdnem készre főzzük. Beletesszük a sárga és fehérrépakockákat, majd 10 perc múlva a zöldborsót, csemegeuborkát, gombát ( elhagyható), és puhára főzzük. 1 ek. lisztet kevés vízzel simára keverünk, tűzről levéve besűrítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt és még pár percig együtt főzzük. Ui: a habarás csak akkor kell bele, ha hígnak találjuk a mártást! Elvileg a húsról leolvadó liszt elég kell hogy legyen.
A darált húst összekeverjük az aprított korianderrel, újhagymával, reszelt fokhagymával és citromhéjjal. Curry pasztával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk egy tojást é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával jó alaposan mindkét felén bekenjük. A hússzeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd és mind a két oldalát meglisztezve, kevés forró zsiradékon mindkét oldalán süsd meg és rakd szép sorba egymás mellé egy tepsibe, vagy hőáll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. 2. Sóval, borssal meghintem. 3. A gombát, a gépsonkát és a szárnyas májat egyforma kockára vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz