menu

Családireceptkönyv.hu

Almás bukta


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


negyed kg liszt
12 dkg vaj
kevés cukor
csipet só
2 tojássárgája
1 kanál fehérbor
tejföl
fahéjas almapüré

Elkészítés:


Tésztát gyúrunk negyed kiló lisztből, 12 dkg vajból, kevés cukorból, csipet sóból, 2 tojássárgájából, 1 kanál fehérborból és annyi tejfölből, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyszögletes darabokat vágunk ki belőle, amelyeket megtöltünk fahéjas almapürével. A tésztadarabkák széleit összefogjuk, a tetejét megkenjük tojással és kikent tepsiben megsütjük.

Almás bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Mini Isler
Mini Isler

A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a porcukrot, csipet sót, diót, fahéjat, a kockákra vágott vajat. Robotgéppel egyneművé dolgoztam, folpackba csomagoltam, 10 percre hűtőbe tett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvásgombóc pitébe álmodva
Szilvásgombóc pitébe álmodva

A szilvákat mosás után félbevágjuk és kimagozzuk. Egy 30 cm-es kerek piteformát vajazzunk ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Banános keksz
Banános keksz

Kanállal szedj belőle sütőpapírra gombócokat, lapítsd ki őket, majd süsd a kekszeket 180 fokon 25 percig.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós fahéjas csiga
Omlós fahéjas csiga

A langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk