6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál ola
j
A krémhez:7 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
2 dkg zselatin
A középső csokoládés réteghez:
16 dkg tejcsokoládé
6 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, tojásból, sóból, tejből és az ásványvízből palacsintatésztát készítünk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére rászeleteljük az almát, majd megszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű