5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható legyen. Ketté osztjuk és sütőpapíron vékonyra kisodorjuk kb. 27x35 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat egy müzlis tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és a tejet is és elkeverjük. Mikor sűrű masszává kavartuk bögrékbe tesszük. Arra ügyeljünk, hog...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, plusz egy egész tojást, a tejet, csipet sót, 2 evőkanál cukrot. 2. Jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a margarint és a vizet egy lábosban összeolvasztjuk, majd felforraljuk. Beletesszük a zselatint és folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a legkisebb csomót is. Belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű