6 dkg. liszt
9 dkg. reszelt nyers répa
1/2 tk. fahéj
1/2 tk. sütőpor
16 ek. lenmag liszt (tojás helyett)
2 ek. cukor
5 ek. tej
1 ek. olaj
A száraz anyagokat összekeverjük, majd mehet bele a a répa az olaj és a tej is.
Kis tálkákba vagy bögrébe rakjuk, és mikróban sütjük a tálkába rakott mennyiségtől függően 2-3 percig.
Ha utána ki szeretnénk borítani, akkor sütés előtt olajozzuk ki a formát.
Tehetünk a tésztájába pirított diót is és narancs lekvárral is finom.
3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a rénszarvas fejeket.180 C0-ra melegítsd el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 160-180 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrakjuk a tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot célszerű előző nap, vagy a készítés előtt pár órával elkészíteni. A tejet felfőzzük. Közben a cukrot, kakaóport , keményítőt, összekeverjük egy kevés hideg tejjel, amit...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. 2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsib...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz