800 g háztartási keksz
100 g mogyoró, vagy dió
200 g cukor
60 g cukrozatlan kakaópor
240 ml víz
150 g vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál csokoládékrém (pl. Nutella)
A kekszet törjük darabokra, legyenek közötte apróbb és nagyobb darabok is. Amennyiben mogyorót használhatunk, meg i piríthatjuk, de enélkül is finom lesz, majd ledaráljuk és a kekszhez öntjük. A vizet, a vajat, a kakaóport és a cukrot egy tálba tesszük, lassú tűzön nagyjából 7 perc alatt szirupot főzünk belőle. Amikor elkészült, picit hagyjuk hálni és a vaníliát is hozzáadjuk, majd a kekszre öntjük. Jól összekavarjuk és egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk. Hűtőbe tesszük egy órára. A csokoládét közben felolvasztjuk és hozzákavarjuk a csokoládékrémet, bevonjuk vele a süteményt. Mogyoróval, vagy dióval díszítjük és hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé is rászárad.
Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Félretesszük. Egy nagy keverőtálban jó alaposan összekeverjük a vajat a cukorral. Beleütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagyobb tálba rakom és kézmixer segítségével összekeverem,majd kivajazott lisztezett tepsibe öntöm tetejét meggyel megszóróm. Előmelegített sütőben 180 fokon sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű