2 tojás
olyan 2,5-3 dcl tej (csináltam már mandula és kókusztejjel is, de nekem mégiscsak a tehéntejes jön be a legjobban)
1,5-2 dcl szénsavas ásványvíz vagy víz
20-25 dkg alakor (folyós legyen a massza ne sűrű)
kicsi só...azelőtt raktam bele olajat is, már egy ideje nem teszem és azóta sokkal jobb az állaga - nem zsíros, nem ragad... de mondom, hogy tényleg ezek e az arányok, nehéz megmondani, mindig más mennyiséget csinálok és nem barátom a mérleg...
kókuszolaj a sütéshez
1. A tésztához a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a...
Elkészítési idő: 2 ó +12+12 Nehézség: KönnyűA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalapok elkészítése: a tojásfehérjét habbá verjük, majd mixerrel fokozatosan belekeverjük a cukrot és a tojássárgáját. A lisztet már mixer nélkül, óvatosan keverjük el (a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz