2 tojásfehérje
7 dkg olvasztott kókuszolaj
1/4 tk. só
1 ek. citromlé
6 dkg chia mag
4 dkg szezámmag
3 dkg gari (cassava dara)
2 dkg tápióka keményítő
1/4 tk. szódabikarbóna
A tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni. Keverd bele az olvasztott olajat, a sót és a citromlevet. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele a masszába. Készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral. Tegyél kis halmokat a papírra teáskanállal, de hagyj ki sok helyet közöttük. Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel. Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben kb 6-8 perc alatt megsülnek, akkor lesz jó ropogós, ha aranybarnára sül a széle, ez sütőnként kicsit változó lehet, többször ellenőrizd. Hagyd kihűlni teljesen, melegen még nem ropogós.
Morzsold langyos, cukros tejbe az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg felfut, tehát a térfogata jócskán megnő. Add hozzá a lisztet, a tojássárgát, a sót, és dagaszd meg. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesoktóber 29, 2012 Hókifli Gyerekkoromban Anyukám ezt a kis hókiflit mindig megsütötte az év legszebb ünnepére. Tulajdonképpen ez az Ő nagy kedvence. Az elmúlt hetekben is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük és cukrozott darált dióval megszórjuk. Feltekerjük szorosan, min...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük....
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű