50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 dl méz
1 dl tejszín
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A mézet a mikróban felolvasztjuk és a margarinnal, tejszínnel, tojással és cukorral habosra verjük.
A lisztet, szódabikarbónát és fűszert összekeverjük és összedolgozzuk a mézes keverékkel, ragacsos tésztát kapunk.
Zárt csomagolásban egy éjszakara hűtőben pihenzetjük.
Másnap kissé felengedjük, 0,5 cm- re kinyújtjuk, kiszaggatjuk, forró sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd 4 tojássárgájával. Hozzáadjuk a tejet, a sütőporral összekevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. (38+38). Err...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz élesztőt a tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarint, a sót és a tojások sárgáját gyúrni kezdjük, majd hozzá adjuk a felfuttatott élesztős tejet. Összegy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, majd hozzászórjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Ha kész, 1-2 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőben 1 órát pihentetjük. 6 részre osztjuk a tésztát és egyenként vékonyra kinyújtjuk. Tepsi hátán sütjük alacsony hőfoko...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes