1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 kisebb cukkini
1 db zeller
2 db újhagyma
2 kisebb vöröshagyma
2 fokhagyma
2 ek olivaolaj
1 db olasz hámozott paradicsom
3 ek sürített paradicsom
1 marék petrezselyemzöld
200 gr bab konzerv
só
bors
babérlevél
kakukkfű
bazsalikom
majoranna
1 liter víz
1., Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra felvágjuk
2. Nagyobb lábosban felmelegítjük az olivaolajat és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb 20-25 perc alatt puhárra főzzük.
3. Hozzáadjuk a sürített paradicsomot a lecsepegtett fehérbabot és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és hozzáadjuk a sót, borsot, fűszereket.
A tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm .A pirított szalonnát szűrőkanállal kiveszem, félrerakom. A megmaradt zsírban megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd beletesszük a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk rá, és lefedve addig főzzük, amíg a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát is megtisztítjuk. Közepes lábasban a felforrósított zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű