2 szép cukkíni (kb. 30 dkg)
1 kisebb vöröshagyma
1 ek. vaj
1 db újrépa
medvehagyma
kakukkfű
1 tk. currypor
só, bors
cayenne bors
3 db érett paradicsom
7,5 dl zöldségleves
2 dl tejszín
csipet cukor
1-2 ek. friss citromlé
A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből néhány szál friss kakukkfüvet, azt is beledobtam, majd egy ek. madvehagymát is tettem bele a már télire elrakottból. Ennek hiányában 1 gerezd fokhagymát reszelnék bele. Az érett paradicsomokat félbevágtam és a sajtreszelő nagyobb lyukán a levesbe reszeltem, így csak a héja maradt a kezemben, amit kidobtam. Megszórtam őrőlt borssal, pici sóval, curryval, cayenne borssal. Meghintettem egy evőkanál liszttel, lepirítottam. Felengedtem a zöldséglevessel és kb. 15 perc alatt puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem, visszatettem a tűzre, felengedtem a tejszínnel, felforraltam. Csipet cukorral, citromlével tökéletesítettem az ízét.
Tálaláshoz néhány szem paradicsomot meghámoztam, apró kockára vágtam, ez lett a levesbetét.
Elkészítése: Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tyúkot megmossuk, majd egészben egy akkora fazékba tesszük, amibe majd a többi hozzávaló is belefér. Kb. 3,5 liter hideg vízzel leöntjük, nagy lángon fölforraljuk, és habját s...
Elkészítési idő: 150 min Nehézség: KönnyűVilágos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd beleszórjuk a fűszerköményt és folyotonos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Majd a tűzről levéve megsózzuk , megszórj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű