50 dkg finomliszt
csipet só
1 tojás
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
3 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
Szokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatosan, több részletben adtam hozzá a vajat. Megvártam míg alaposan eldolgozza, majd letakarva duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre (szilikon lapra) borítottam, téglalap formára húzkodtam a kezemmel, majd 64 darabba vágtam. Hosszában is 8, majd keresztben is nyolc csíkra daraboltam:Töltelék:
1 csésze barnacukor
2 tk. fahéj
1 csésze olvasztott vaj
A barnacukrot és a fahéjat alaposan elkevertem, a vajat megolvasztottam. A csésze 2,5 dl-es volt.
Egy nagy kuglófformát kikentem ecsettel egy kis olvasztott vajjal.
A tésztadarabokat a két tenyerem között kissé megsodortam, hogy gombócok legyenek, majd először az olvasztott vajba, utána a fahéjas cukorba mártottam. A kuglóf formába dobáltam őket.Ha marad ki a végén (nekem nem maradt) cukor és vaj, akkor azt össze kell keverni és a tészta tetejére kell önteni.
A kuglófformát letakartam egy ruhával és ismét kelesztettem.A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A megkelt tésztát kb. 40 perc alatt sütöttem készre.Félidőben a tetejét egy fóliával letakartam. Azonnal egy tálra borítottam. Frissen, langyosan az igazi.
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Én kocka Rama-t kicsit megolvasztottam és azzal kevertem el, és bár a habosról nekem más az elképzelésem, bővel elég jól összekeverni. Adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát a porcukorral, darált keksszel össze dolgozni,majd egy kisebb tepsi aljára szétnyomkodni. Krém:3 cs vaníliás puding,9 dl tej,18 csapott evőkanál cukor,ezt felfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nutellát egy tálban kissé megolvasztjuk, hogy egyszerűbb legyen vele a munka. Beleütünk egy L-es tojást és alaposan elkeverjük a kettőt. Ezután belegyúrjuk a lisztet, majd egyf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű