menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 80 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 tojás sárga ,
250 g zsír,
200 g cukor ,
2 deci tej,
1 sütőpor ,
1 vanília cukor,
pici só,
annyi liszt amennyit felvesz. (kb 75-80dkg.)

töltelek:

4 tojás fehérjét habbá verjük,
250 g cukorral és
2 csésze őrölt dió

Elkészítés:




Az alapanyagokból tésztát gyúrunk és kosárka formába tapogatjuk.
A kosárkákba lekvárt kanalazunk, majd a tetejére egy kanál diós habot teszünk.
Így mehet a sütőbe ahol 180°on rózsaszínre sütjük.
Majd kifordítjuk a formából.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gelu Dóra
Túrógolyócskák
Túrógolyócskák

A hozzávalókat jól összekeverjük,majd golyókat formázunk belőle.A végén darált dióba forgatjuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Barackos - Barackos-pudingos sütemény
Barackos - Barackos-pudingos sütemény

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé választjuk. 2. A pudingot megfőzzük még és még melegen belekeverjük a tejfölt és a kockára vágott barackot. 3. Egy közepes te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Feketeerdő süti
Feketeerdő süti

A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához. Zsiradékka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulavaj fahéjjal
Mandulavaj fahéjjal

1. Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula i...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk