menu

Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye egyszerűen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Személyenként 1 nagy szelet tarja
Személyenként 1 szelet szalonna
Húsonként 1 fél fej hagyma
Zsír (ha van kisült szalonna zsírja az még jobb)
Só, bors, pirospaprika és fokhagyma garnulátum

Elkészítés:


Hagymát pucolok, majd karikákra vágom.
A szalonnaszeleteket beirdalom.
A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket.
A fűszereket egy tálkában összekeverem, majd egyenként befűszerezem velük a húsokat. Bors és fokhagyma arányát természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően válassza meg.
Egy tepsi alján eloszlatom egyenletesen a sertészsírt. Én a kisült szalonna zsírját mindig félreteszem, ilyenkor nagyon jól jön...
A zsírba belehelyezem a fűszerezett húst, majd rákupacolom a hagymát, legvégül a szalonna következik. Fóliával letakarom és megy a sütőbe.

180 fokon sütöm. Ha kevesebb a hús gyorsabban megsül. Idő közben figyelni kell, hogy enged-e elég levet a hús. Ha nem tenni kell alá kevés vizet, ne száradjon ki. Sütés utolsó 10 percében leveszem a fóliát, így a szalonna jó ropogósra sül.

Hasábokra vágott sült paszternákkal, vagy párolt lila káposztával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


paleo

Cigánypecsenye egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: lilia113
Oxfordi húspogácsa főtt tojással töltve
Oxfordi húspogácsa főtt tojással töltve

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.A húst összegyúrjuk a krumplival, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lasagne  (basemal)
Lasagne (basemal)

1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brassói apró pecsenye
Brassói apró pecsenye

A brassói aprópecsenye recept az alábbi módon készíthető el: A zsírszalonnát egy serpenyőben megpirítjuk. brassói aprópecsenye recept, brassói aprópecsenye elkészítése 1. lépés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk