Hozzávalók 7-8 darab palacsintához
3 tojás (M-es méretű)
3 dl bármilyen magtej (kókusztej, mandulatej stb.)
1 csipet só
4 dkg tápióka keményítő vagy tápiókaliszt
a sütéshez: kókuszzsír
A hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen), majd közepes lángon addig sütjük, amíg át nem tudjuk fordítani. A másik oldalát is sütjük 1/2 percig, végül tányérra csúsztatjuk vagy fordítjuk.
Ugyanolyan vékony palacsinta készíthető így, amilyen a megszokott, liszttel készült változat. Tálalhatjuk töltve, feltekerve, hajtogatva vagy rétegezve is
bár a tészta jóval hígabbnak látszik a megszokott palacsintatésztánál, pár pillanat alatt megsül és könnyen megfordítható
A tésztából piskótát sütünk. A csokit vízgőz fölött megolvasztom, közben felverem a tojásokat a cukorral, belekeverem a vaníliás cukrot és a kakaót, majd ezt hozzáöntöm a megolvas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojásokat összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és teljesen simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet is és összekeverjük. (a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockára vágott almát egy lábosba tesszük, és 2 evőkanál vízben (ez addig kell, amíg az alma magától is levet ereszt), lassú tűzön pároljuk 20 percig. Ezután botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, a mikrós edényt kivajazzuk. Az olvasztott margarint habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet és a grízt összekeverjük a sütőporral, és aprán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű