menu

Családireceptkönyv.hu

Flekken jóasszonymódra


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Flekkenhez:
1 kg szeletelt csontozott tarja
fokhagymás fűszerkeverék,flekken fűszerkeverék
fekete bors
olaj a sütéshez

Jóasszonymódhoz:
50 dkg zöldborsó
2-3 fej vörös hagyma
2 szál zöldhagyma
25 dkg friss gomba(erdeiből a legfinomabb)
20 dkg sonka
25 dkg húsos szalonna
petrezselyem zöld
só,bors vagy delikát ízlés szerint
2 teás kanál piros paprika



Elkészítés:


A húst fűszerezzük be de előtte irdaljuk be(szélénél,meg közepénél,kisebb vágásokat csinálunk,így nem zsugorodik össze a hús sütés közbe),1-2 órát áll a fűszerben,majd elektromos grill sütőbe lesütöm.
A ragúhoz a szalonnát szeletelem,lesütöm ha kell egy kis olajat adunk hozzá,rárakom a szeletelt hagymát dinsztelem,piros paprikával szórom,majd a szeletelt gombát,szeletelt sonkát,zöld borsót is hozzá adom fűszerezem és készre főzöm.Burgonyapürével,vagy sült burgonyával tálalva tökéletes.

Flekken jóasszonymódra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Gombás szelet
Karaj - Gombás szelet

1. Jól kiverjük a húst, és a vajon átsütve tűzálló tálra, félig egymásra fektetve lerakjuk. 2. A visszamaradt vajban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával meg a kakukkfűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hagymás sertésszelet
Hagymás sertésszelet

A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Debreceni kolbászos karaj
Debreceni kolbászos karaj

A karajt szépen leválasztom a csontjáról és vékony, éles pengéjű késsel felszúrom. A bőrétől megszabadított kolbászt egy 30 percre a mélyhűtőbe teszem. Onnét kivéve zsírral kenem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ràntott töltött kàposzta
Ràntott töltött kàposzta

Akkor szoktam csinálni mikor csinálok töltött káposztát és marad töltelék. Bepanírozom a tölteléket liszt,tojás amibe egy pici tejet rakok,zsemlemorzsa.És közepesen forró olajba s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk