menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres csülök pataki tálba


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Nyers csülök:1-1.30 kg
Pác:2-3 dl olaj
1 fej vöröshagyma
3-4 cikk fokhagyma
1 teáskanál majoránna
1 teás kanál őrölt babérlevél
1 csomag sertés fűszer só
3 teás kanál füstölt paprika

Pataki tálba a sütéshez:
2 evőkanál zsír
1 fej vörös hagyma
4 cikk fokhagyma
3 db babér levél
3 szelet füstölt hús(elhagyható)

Elkészítés:


A pácnak a hozzávalóit tegyük egy tálba a hagymát,fokhagymát kockázzuk bele,rakjuk bele a megtisztított csülköt,légmentesen zárjuk le,és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap a pataki tálat zsírozzuk ki,fokhagymát-hagymát bele aprítom a csülköt a páclével együtt is belerakom a tetejét szórjuk füstölt paprikával.
200 fokon sütjük 3 órát közbe a saját páclevével locsolgatjuk a tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


A pataki tálat sütés előtt fél órára tegyük hideg vízbe áztatni.

Fűszeres csülök pataki tálba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Hunyadi-sertéskaraj
Hunyadi-sertéskaraj

Kiteritünk két rétegben alufóliát,lekenjük olajjal és ráhelyezzük a szeletelt,kiklopfolt karajt.Megszórjuk reszelt sajttal,majd a kockára felvágott uborkával,sonkával (szalámival)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt sült hasaalja
Pácolt sült hasaalja

A páchoz összezúzzuk a fokhagymát, és a többi összetevővel együtt alaposan elkeverjük. A húst megtisztítjuk, féltenyérnyi darabokra vágjuk. A szeleteket megforgatjuk a pácban, és...

Elkészítési idő: 14 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cserépedényben sült karaj
Cserépedényben sült karaj

1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. 3. A cserépedényben - am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőkolbász sertésből
Sütőkolbász sertésből

A sertés az alap Ha kolbász, akkor alapból mindenki sertésben gondolkozik itthon (és paprikás megoldásban). A sertés majdnem mindegyik része használható kolbászba - amit nem saj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk