menu

Családireceptkönyv.hu

Isler


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg finom liszt
30 dkg zsír
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teás kanál fahéj
Bevonáshoz:
Csokoládé:35-40 dkg
Olaj 3-4 evőkanál

Elkészítés:


A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan.
Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltöm.
A csokit gőz fölött felolvasztom az olajjal,a töltött islereket megfogom a közepénél körkörösen a szélét áthúzom csokival,majd rácsra helyezve a tetejére csurgatunk és kés segítségével áthúzom.Kókusszal díszítem.

Isler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kakaós csiga
kakaós csiga

Az élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Túrós linzer
Túrós linzer

A hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe rakjuk. Enyhén belisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feketeerdő tekercs
Feketeerdő tekercs

. A tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával verd fel kemény habbá. A tojássárgáját 80g cukorral és 3ek nagyon forró vízzel verd fel krémes habbá. 2. A lisztet keverd össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kuglóf - Kakaós kuglóf
Kuglóf - Kakaós kuglóf

1. A cukorból és vízből szirupot főzünk. 2. Habbá verjük a tojások fehérjét, majd folyamatosan tovább verjük, közben a szirupot vékonyan hozzácsurgatjuk. 3. Hozzáadjuk a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk