menu

Családireceptkönyv.hu

Indiai naankenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csésze liszt
1/2 tk .sütőpor
1/4 tk. Szódabikarbona
3/4 csésze joghurt
só ízlés szerint
Langyos víz

A tetejére fokhagyma stb.

Elkészítés:


Elkészítés:
MÓDSZER Adjunk hozzá kenyérlisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és joghurtot a tálba, és kezdjük el dagasztani a tésztát.Ha kemény, cseppentsünk hozzá egy kevés vizet.A dagasztás után letakarjuk a tésztát, és hagyjuk 30 perctől 1 óráig pihenni.A pihentetési idő letelte után , csorgassunk olajat a tésztára és dagasszuk 2 percig.Készíts belőle 4 tésztagolyót.Döntsd bele a tésztagombócokat lisztbe, és kezdd el tetszés szerint tetszőleges formába sodorni a naant. Tartsa a naant 1/4 hüvelyk vastagon.Most tegyél bele zúzott fokhagymát és koriandert a tetejére, és ismét sodrófát tekerünk a tetejére, amíg minden a naanhoz nem tapad. Vigyen fel bőséges mennyiségű vizet az alsó oldalára, és fordítsa meg az alsó oldalával a forró serpenyőn. Ügyeljen arra, hogy ne használjon tapadásmentes serpenyőt ehhez a recepthez, különben a naan meg fogja tenni. ne ragadjon a serpenyőhöz.Hagyja addig főzni, amíg fel nem duzzadt légbuborékok.Csak közepesen erős lángon főzzük.Hagyja főni 30 másodperctől 1 percig.Most fordítsa meg a fokhagymás koriandert a tűzhelyen a serpenyő megfordításával.Győződjön meg róla, hogy ne jöjjön ki közvetlen hőre. Ha kijön, használjon spatulát, hogy tartsa. Tartsa magasan a serpenyőt, amíg a naan részlegesen fel nem melegszik. Addig főzzük, amíg aranybarna foltok nem kezdenek megjelenni. Most spatula segítségével vegyük ki a naant. Kenjünk a tetejére vajat, és tálaljuk. forró az Ön által választott curryvel, bármit meg lehet adni, amit szeret.

Trükkök, tippek, praktikák:

METHODAdd bread flour, baking powder, cooking soda, salt and yogurt to bowl and start kneading dough.If it’s hard, drizzle some water drops.Once you done kneading, cover dough and let it rest for 30minutes to 1 hour.When resting time over, drizzle some oil on dough and knead it for 2 minutes.Make 4 dough balls out of it.Dump dough bolls in flour and start rolling your naan in any shape you like.Keep naan 1/4 Inch thick.Now apply crushed garlic and cilantro on top and again roll rolling pin on top until all sticks to naan.Apply generous amount of water on bottom side and flip that bottom side faced on hot pan.Make sure you don’t use non stick pan for this recipe or naan will not stick to pan.Let it cook until naan puffed up with air bubbles.Cook it on medium-high flame only.Let it cook for 30seconds to 1 minute.Now flip garlic cilantro side faced on stove by flipping your pan.Make sure it don’t come out on direct heat. If it’s coming out, take help of spatula to hold it.keep your pan on hight until naan gets partial heat.Cook it until golden-brown spots starts to appear.Now take out naan with help of spatula.Apply butter on top and serve it hot with your choice of curry,daal anything you like.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.crazy4veggie.com/garlic-butter-naan/

Indiai naankenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mini hot-dog
Mini hot-dog

1. az élesztőt felfuttatjuk a tejben és a többi hozzávalóval kidagasztjuk. 2. duplájára kelesztjük. 3. A tésztát 5 részre osztjuk, 20x20 cm nagyságúra nyújtjuk és 4 felé vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Csoki bevonó
Csoki bevonó

ezeket felmelegítem csokimázzá (:

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Töltött gomba
Töltött gomba

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát. Felön...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Étcsokiból készült fagylalt
Étcsokiból készült fagylalt

A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd gőzre tesszük. Ha kellő meleg,tegyük hozzá a kakaót és a feldarabolt csokoládét. Amikor a csoki elolvadt- közben keverjük- hagyjuk ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk