6 evőkanál méz
15 dkg cukor
25 dkg margarin
20 dkg keserű főzőcsoki vagy tortabevonó
15 dkg darált dió
25 dkg natúr kukoricapehely
kb. 60 db mignon- vagy muffinpapír
1. A mézet a cukorral, a vajjal és a csokival felolvasztjuk.
2. Belekeverjük a diót, és a kukoricapelyhet.
3. Evőkanállal halmokat teszünk mignon papírokba, és hűtőbe rakjuk.
Fontos, hogy még melegen készítsük a halmokat, mert különben megköt a massza.
A vajat hagyjuk pihenni egy kicsit, hogy kellően megolvadjon, hiszen utána sokkal könnyebb vele dolgozni. Kockázzuk fel, majd porcukorral verjük habosra kézi mixerrel. (Ha lehet me...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy nagyobb edényben gyúrjuk egységes masszává, hagyjuk pihenni amíg a töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A tésztát osszuk ketté, nyújtsuk ki, majd két őzg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk. A sütéshez 38x25 cm-es tepsit használtam. A tésztát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk, tepsibe tesszük. 2. 15 dkg cukrot kikeverünk kis vajjal és 15 dkg dióval. 3. A tepsiben lévő tésztára kenjük. 4. 3 tojásból piskótatésztát készítünk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz