menu

Családireceptkönyv.hu

főzött csokoládékrém


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj

Elkészítés:


2 egész tojást elkeverünk
2 evőkanál liszttel,
1 evőkanál kakaóval,
3 evőkanál cukorral,
felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel,
és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl.
Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük.
Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük.
Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.

főzött csokoládékrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamell szelet
Karamell szelet

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A Rama margarint/vajat a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Kinyomós keksz
Kinyomós keksz

A nedves hozzávalókat habosra keverjük robotgéppel. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a nedvesbe keverjük. Nagyon ragadós tésztát kapunk. 5-10 percet hagyjuk állni és nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bohém szelet - saját
Bohém szelet - saját

1. 32 dkg lisztet deszkán egyenletesen elkeverünk 1 cs sütőporral, majd összegyúrunk 1 egész tojással, 20 dkg zsírral, 1/2 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zserbó (Levendulalány)
Zserbó (Levendulalány)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk