menu

Családireceptkönyv.hu

Mámorító havasi kifli dióval töltve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:

35 dkg darált dió
30 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál meleg tej

A tetejére:

2 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


1. A lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor
hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk.
2. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át hűtőben pihentetjük.
3. Közben a darált diót, a cukrot és a citromlét összekeverjük, majd a
tejet is hozzáadjuk.
4. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval
kiszaggatjuk.
5. A kör alakú tészták felére halmozzuk a tölteléket és feltekerjük, kifliket
formálunk belőle.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük.
7. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, a meleg kifliket beleforgatjuk.

Mámorító havasi kifli dióval töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk
Fánk

A et egy nagyobb tálba tesszük. A közepébe lyukat fúrunk, és beleöntjük a langyos et. A be tesszük a porcukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és rátesszük a maradék porcukr...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézeskalács, formatartó (Kinga receptje)
Mézeskalács, formatartó (Kinga receptje)

A tészta összeállítása nagyon egyszerű. A szárazanyagokat egy tálba összemérjük, a vajat a mézzel felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóhoz öntjük a kissé felvert tojással együtt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Beigli lépésről lépésre
Beigli lépésről lépésre

A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, míg teljesen feloldódik, majd még két percig bugyogtatjuk. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, leöntjük a forró vízzel, alaposan öss...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Diákkenyér
Diákkenyér

Zsírozott, lisztezett tepsibe kétujjnyi vastagon téve, lassú tűznél sütjük. Hidegen szeleteljük. Sokáig eláll.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk