20 dkg darált mák
2 teáskanál sütőpor
10 púpos teáskanál porrá őrölt nyírfacukor
1 evőkanál almarost
25 dkg reszelt alma (nagy lyukú almareszelőn reszelve)
késhegynyi őrölt fahéj az almára
2 tojás
almalé igény szerint - hogy jól keverhető legyen a massza.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében alaposan összekeverjük.
Kikent muffin - formába tesszük, és 200C fokon 30 percig sütjük.
Ez a mennyiség 6 nagyobb muffinhoz elég.
Fogyasztásához ajánlott nyírfacukros barack- vagy meggylekvár, illetve friss gyümölcspép, nyírfacukorral édesítve.
Kiváló "sütemény", vagy reggeli.
1. A vajat a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával, sóval, mézzel és a felvert tojással gőz felett összemelegítjük. CSAK MELEGÍTJÜK, NEM FŐZZÜK! 2. A lisztet beledolgozzuk a felme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekever, 3 perc mikró 750 watt.utàna még kb fél percig nem szabad kinyitni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a mézet, a kekszet és alaposan összedolgozzuk, citrommal ízesítjük. Vizes kézzel apró golyókat formázunk és egy tálcára rakj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű