25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
25 dkg babapiskóta
4 dkg porcukor
4 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1,5 dl erős kávé
1 dl tej
2-3 evőkanál rum ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét.
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
1. A tojásokat beleütöm egy tálba, beleszórom a cukrot és kézi habverővel szétkeverem. 2. Egy lábosba teszek 2 ujjnyi vizet, mikor forr, ráhelyezem a tálat a tojásokkal és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-habosra keverjük a margarint + tojássárgáját + porcukrot +citrom héjat -hozzáadjuk a lisztet amibe belekevertük a sütőport + a tejjel összegyúrjuk -3 részre osztjuk - -2 -.be k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A töltelék többi hozzávalóját összedolgozzuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, magozzuk, felszeljük. 2. Banánt hámozzuk és negyedeljük, tojássárgáját, vaníliás cukorral habosra keverünk, liszttel elkeverjük, tojásfehérje habjával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz