menu

Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Citrom-menta szörp
Citrom-menta szörp

Az 5 kg cukrot felfőzöm 6-7 liter vízzel, Citromsav izlés szerint. A citromok héját krumplihámozoval lehámozom, de a citromról magáról, a fehér héját levágom késsel, míg csak a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csípős paprikakrém - OK
Csípős paprikakrém - OK

1. A paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. 2. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Jó, ha külön-külön dolgozzuk fel a csípős zöldpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BODZAMÉZ
BODZAMÉZ

A bodzavirágok szárát levágjuk, és a vízzel feltesszük főzni, forrástól számítva 30 percig főzzük, majd leszűrjük, ekkorra kb. 1/2 liter lesz. Hozzáadjuk a cukrot a citrom levét, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Cukormentes Eperlekvár
Cukormentes Eperlekvár

Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk