kb 1kg porcukor
1 evőkanál zselatin
6 evőkanál víz
1 evőkanál vaj (vagy kókuszzsír)
2 evőkanál méz
a zselatint a vízzel gőz fölött összeolvasztjuk, majd hozzáöntjük a mézet és a vajt olvadásig főzzük.
majd 1/2 kg porcukorhoz öntjük. A többi porcukrot apránként adagoljuk hozzá míg össze nem áll.
színezni egyszerűbb ha még a zselatinos keveréket színezzük kész állapotban már nehezebb színezni.
Összegyúrjuk, ujjnyinál vékonyabbra nyújtjuk. Lyukas szaggatóval kiszaggatjuk, forró olajban kisütjük. Porcukorba forgatva fogyasztjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, reszelt citrom héja alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém készítése: A tejet simára keverjük a keményítőliszttel, hozzáadunk 1 ek kókuszreszeléket, majd folytonos keverés közben felfőzzük. Ezután hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálaszd szét a tojásokat, a fehérjét tedd be a hűtőbe. 170 fokra melegítsd elő a sütőt. Gőzön olvaszd meg a csokit, hagyd hűlni kicsit. Keverd hozzá a krémsajtot és a tojás sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű