menu

Családireceptkönyv.hu

Piskótatekercs liszt nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db M-es tojás

5 ek eritrit

6 ek mák, ledarálva

Töltelék: házi baracklekvár

Tetejére: nyírfa porcukor

Elkészítés:


A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!

Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem... Megkentem házi - cukor nélkül eltett - baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható. Mint a képen is látszik nem bántam csínján a töltelékkel!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Almás pite recept
Almás pite recept

A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos - Rácsos rétes
Barackos - Rácsos rétes

1. 60 deka liszthez kevertem egy zacskó szárított sütőport, kevés sót, egy kockaráma felét elmorzsoltam a lisztben, langyos vizet, amennyit felvett a liszt, és 2 tojást adtam hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Áfonyás/ ribizlis ricottás pite
Áfonyás/ ribizlis ricottás pite

A tésztához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, eldolgozzuk, belereszeljük a citrom héját, beleszitáljuk a lisztet és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGYES RÉTES VAS MEGYEI
MEGGYES RÉTES VAS MEGYEI

A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel ,hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk. Olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk