5 db M-es tojás
5 ek eritrit
6 ek mák, ledarálva
Töltelék: házi baracklekvár
Tetejére: nyírfa porcukor
A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!
Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem... Megkentem házi - cukor nélkül eltett - baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható. Mint a képen is látszik nem bántam csínján a töltelékkel!
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 60 deka liszthez kevertem egy zacskó szárított sütőport, kevés sót, egy kockaráma felét elmorzsoltam a lisztben, langyos vizet, amennyit felvett a liszt, és 2 tojást adtam hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, eldolgozzuk, belereszeljük a citrom héját, beleszitáljuk a lisztet és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel ,hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk. Olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű