25 dkg túró
2 egész tojás
2 dl tejföl
1 vaníliás cukor
25 dkg rétes liszt
1 cs sütőpor
pici só
A túrót, a tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot villával elkeverjük, majd a végén a sütőporos liszttel összedolgozzuk és 10 percig pihentetjük.
Evőkanál segítségével olajban kisütjük, porcukorral, lekvárral fogyasztjuk.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük (villával, kanállal, kézi habverővel, stb.), egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben habverővel jól dolgozd össze a tejet, a tojást és az olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz almát vékonyan meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel g...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük. Szilvával megszórjuk, majd fahéja cukorral is. Előmeglegített sütőben 200 °C-on sütjük. Kb 30 percig. Ha kihűlt a tepsiben felkockázzuk, megporcukrozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű