10 dkg rétesliszt
20 dkg búzadara
1 tasak szárított élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
6 dl langyos víz
2-3 órát hűtőben keleszteni vagy akár egy éjszakát is lehet.
Tejet langyosra hevítjük a cukorral és hozzáadjuk morzsolva az élesztőt, lefedve pihentetjük. Kimérjük a lisztet és hozzáadjuk az ételízesítőt és sót. Keverőtálba beletesszük a k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok., duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma darabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk 5 dl langyos tejben, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot. 2. Az 1 kg liszthez hozzákeverjük az 5 dkg sót. 3. A kov...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz