30 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál cukor
7 dkg zsír vagy vaj
pici só
(1 csomag szalakálé kb. 1-1,5 dl tejben felfuttatni)
Krém:
1 vaníliás pudingpor 4 dl tejben
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja belereszelve
Habosra keverni és a lapokat megtölteni.
A tésztából 3 lapot készíteni.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, és fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát kinyújtjuk, és ketté vesszük. 2 db 12 cm-es piteformába simítjuk, megszurkál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rétes keménységű tésztát gyúrunk . 4 lapot sütünk belőle és tetszőleges krémmel megkenjü a tetejét is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és a sóval. Ha nem elég apró (finom) a túró, préseld át szűrőn, vagy törd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű