650 ml-hez:
250 ml tejszín (30-32%-os)
20 ml 3,5 %-os tej
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
50 ml kávé (erős főzet)
200 ml whiskey (ír)
1 evőkanál vanília eszencia
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük – de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
Tedd egy pohárba a jégkockákat, és öntsd bele a Limoncellót. Egy másik pohárban keverd össze a proseccót és a szénsavas vizet. Majd ezt a mixed öntsd bele a jeges, Limoncellóval te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér részt nem. Például jó éles krumplipucolóval. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöld részeket, így a virág kocsányát is el kell távolítani, mert mérgezőek! A frissen szedett bodzát azonnal fel kell használni, másnapra már összeesik! A bodza virágait leszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzőlő likőr: Ugyan az a ment mint a szilvánál, csak annyi a különbség, hogy itt nem karamellizáltam a cukrot, mert nem akartam ezt a szép színt elrontani vele, a cukrot csak simán...
Elkészítési idő: 2 -3 hét Nehézség: Közepes