dió
Hozzávalók:
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió
Elkészítése:
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapju...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA leveles tésztát 3-ba vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kisütjük. A tepsit nem kell kikenni semmivel. Amikor kisül még kicsit kézzel lenyomkodjuk , hogy laposabb legyen. 4 csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű