menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


krumpli

Elkészítés:


Krumplis pogácsa
1 kg áttört krumpli
1 kg liszt
36 dkg zsír
8 teáskanál só
1 tojás + 1 a kenéshez.
1 kis db. tejföl
5 dkg élesztő
Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi hozzávalót, jól megdagasztom.
35-40 percig kelesztem.....
Deszkára borítom, kinyújtom, bevagdalom, megkenem 1 felvert tojással, és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
kb. 35 percet még kelesztem ,..........
majd 200 fokon 2 tepsivel légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütöm.
91 db lett belőle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Házi chips
Házi chips

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezt követően papírtörlőre tesszük, majd egy tepsibe helyezzük és átkenjük a megolvadt vajjal. 200 fokon 15-20 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Sós olajos kifli (felezős)
Sós olajos kifli (felezős)

A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen. Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

duplájára kelesztjük,1tojás a lekenéshez,180°sütöm szép aranysárgára!

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Sajtosrúd - kelesztés nélkül
Sajtosrúd - kelesztés nélkül

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tejfölben az élesztőt elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Sütőpapíron a sütő tepsinél méretűre, 3 mm vastagságúra kinyújtj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk