krumpli
Krumplis pogácsa
1 kg áttört krumpli
1 kg liszt
36 dkg zsír
8 teáskanál só
1 tojás + 1 a kenéshez.
1 kis db. tejföl
5 dkg élesztő
Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi hozzávalót, jól megdagasztom.
35-40 percig kelesztem.....
Deszkára borítom, kinyújtom, bevagdalom, megkenem 1 felvert tojással, és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
kb. 35 percet még kelesztem ,..........
majd 200 fokon 2 tepsivel légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütöm.
91 db lett belőle
A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezt követően papírtörlőre tesszük, majd egy tepsibe helyezzük és átkenjük a megolvadt vajjal. 200 fokon 15-20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen. Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűduplájára kelesztjük,1tojás a lekenéshez,180°sütöm szép aranysárgára!
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tejfölben az élesztőt elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Sütőpapíron a sütő tepsinél méretűre, 3 mm vastagságúra kinyújtj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű