menu

Családireceptkönyv.hu

mignon fondan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


cukor

Elkészítés:


Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához

250 g kristálycukor
130 ml víz
1 kávéskanál 20%-os ecet

Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Ha színes mázat szeretnénk, egy-két csepp ételfestékkel színezhetjük is, ez látható a lap tetején lévő fotón.
A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a mázunk teljesen megszilárdul.
Ez a mennyiség (az eredeti receptben szereplő adag fele) egy 24 cm-es torta bevonására éppen elég.
Ha mignon vagy sütemény bevonására használjuk, az eredeti adaggal dolgozzunk (500 g cukor/250 ml víz/1 teáskanál ecet).
Ebben az esetben a főzési idő nem 10 hanem 15 perc!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos ananász tortát, sütés nélkül
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Joghurtos ananász tortát, sütés nélkül

A konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Repülő krémes
Repülő krémes

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. Első krém: a Ramát cukorral és kakaóval habosra keverjük. Tejben megfőzzük a lisztet, majd kihűl...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pudingos-barackos
Pudingos-barackos

mint fenn

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kozáksapka
Kozáksapka

Sütő melegítése 180 fokra. A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, kb. 10 perc. Hozzáadjuk a meleg vizet (kanalanként) és azzal is jól keverjük el. A kakaót és a sütőport szitá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk