1 kis doboz (5 dkg) paradicsompüré
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tej vagy tejszín
1 csokor friss zellerzöld
2 marhahúsleves-kocka
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
1 mk. törött fekete bors
A lisztet egy evőkanál olajon sárgára pirítom, majd ráteszem a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzom és gyorsan elkeverem, majd ráöntök 3 dl hideg vizet. Folytonosan kevergetve felforralom, és sűrűre főzöm. Ezután a megmaradt olajon megpirítom a paradicsompürét, ráöntök 4 dl hideg vizet, és ugyancsak felforralom. Ha már forr, beleöntöm a hagymás rántást, beleteszem a húsleveskockákat, valamint a megmosott, apróra vágott zellerzöldet. Végül a tejföllel vagy a tejjel felöntöm, 1-2 percig még forralom, és a cukorral, sóval és törött borssal ízesítem. Ha van friss paradicsomom, akkor levesbetét gyanánt apró kockákra vágva teszem a levesbe, ha az már megfőtt, egyébként vajas galuskát vagy rizst főzök bele.
Egy edényben olajat és vajat hevítünk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, sózzuk borsozzuk, meghintjük szerecsendióval, fűszerezzük kakukkfűvel. Dinszteljük pár percig, amíg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vágd nagyon apróra, kevés olajon vagy zsíron dinszteld meg, add hozzá a tosztított kockára vágott zöldségeket, kevergetve pirítsd át. Sózd, borsozd és öntsd fel a vízzel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. A májas masszát a forrásban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű