• 375 g főtt, áttört, kihűlt burgonya
• 660 g liszt
• 380 g hideg vaj
• 62 g tojássárgája (kb. 4 db)
• 22 g só
• 40 g élesztő
• 20 g kristálycukor
A kenéshez:
• 1 db tojás
Tedd fel főni a sós vizet, és amikor a víz elkezd lobogni, tedd bele a krumplit. Főzd puhára a burgonyákat. A megfőA készre dagasztott tésztát fóliázd le, és fél napra tedd a hűtőbe.
A kihűtött tésztát nyújtsd ki szögletesre, a tetejét késsel sűrűn karcold fel.Nagyon vékonyan, csak éppen hogy kend meg a felkarcolt felületet tojással, majd képzeletben oszd három részre a tésztát, és a középső részre először hajtsd rá az egyik egyharmadot, majd arra a másik egyharmadot.
Végül kb. 2 cm vastagra nyújtsd ki a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen vagdosd be, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre szúrd ki.Kiszúrás után meleg (40 °C-os), párás helyen kb. 20 percen át keleszd, majd tojással kend meg őket.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben, légkeverés nélkül 15-20 perc alatt süsd aranybarnára a pogácsákat.
tészta......Egy nagy tálban elkeverem lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral és a cukorral, egy másikban a tejet a megolvasztott margarinnal, és a tojás sárgájával. Összeöntöm,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: 1. A puha, enyhén olvadt vajat és a tészta többi hozzávalóját összegyúrjuk, majd betesszük jó két órára a hűtőbe. 2. A tésztánkat ezután alaposan lisztezett felületen kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztát előző este összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe. 2. Másnap vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kör alakúra, szilvalekvárral megtöltjük, majd összetekerjük. 3. Forró sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHáromféle piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A tojássárg...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: Nehéz