» 16 dkg hideg vaj
» 28 dkg liszt
» 12 dkg cukor
» 1 kk. só
» töltelékhez:
» 4 tojás
» 2 db tojássárga
» 30 dkg cukor
» 6-7 dkg liszt
» 1 db citom reszelt héja
» 1 csésze citromlé / kb: 4 db citrom /
» a tetejére porcukor
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Egy kisebb tepsibe fogom sütni a tésztát./ 20 x 23 cm /
A tésztához a lisztet, cukrot , sót és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom, vagy helyette inkább mixelem.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom és 18-24 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tojásokat és a sárgákat kikeverem jól ,majd a lisztet és a cukrot is hozzáadom .Addig kell keverni, míg szép fényes nem lesz.
Most adom hozzá a citromlét és a reszelt héjat is
Amikor a tészta megsült, akkor kiveszem a sütőből és a krémet óvatosan rákenem és visszateszem még 30 percre a sütőben.
Ha kihűlt a tészta akkor megszórom porcukorral és kockára felvágom, tálalom..
A tészta egy kicsit morzsolódni fog , nem kell megijedni , jó lesz.
Hamar elfogyott.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporos lisztet. Kb. 26 cm tepsiben aranybarnára sütjük. 2. A meggyes krémhez a me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta süt,180 fok 30 perc Krém kikever Máz felmelegít
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral,é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű