1 tojás,
1 kis pohár tejföl ( 150 ml ),
3 ek. porcukor, kb.
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
ízlés szerint rum vagy rumaroma,
fél citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez.
a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
morzsás aljat megsütjük egy kicsit. Ganage-t egyben összemelegítjük. Alapot megszórjuk sűrűn reszelt marcipánnal, ráöntjük a ganage-t és megy a hűtőbe. krémsajtot a cukrokkal 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Nedves kézzel, oldalán, alján sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába nyomkodjuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 8 perc alatt elős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval összedolgozunk, 1/2 cm vastagra kisodorjuk, - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti anyagokat a liszthez keverjük, a muffinokat megsütjük,zselézzük és egész meggyszemekkel díszítjük. A meggybefőtt helyett 30g mákkal is készíthetjük, ilyenkor süthető csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű