4 csapott evőkanál (teljes kiőrl.) liszt vagy zabkorpa,
2-3 csapott evőkanál (kókusz)cukor,
1 késhegynyi szódabikarbóna,
2 evőkanál kakaópor,
1 tojás,
2 evőkanál (kókusz)olaj,
2 evőkanál (rizs)tej
Végy egy hőálló bögrét, kanalazd be a száraz elemeket. Keverd össze. Üsd rá a tojást. Add hozzá a nedves elemeket. Alaposan keverd össze. A bögre szélét töröld le szalvétával. Tedd a bögrét mikróba, 3 percre. Kb. 1 perc után, szépen megemelkedik a szódától. Miután megállt a 3. perc végén a mikró, még hagyd üresjáratban 30 másodpercig a mikróban, hogy ne essen össze a süti. Ennyi az egész. Kakaópor helyett lehet használni darált mákot, diót, mandulát.
A recepthez egészséges és alacsony szénhidráttartalmú cukrot és lisztet használtunk. Valamint kókuszolajat, ami sütéshez kiváló, hiszen nem keletkezik káros transzzsírsav, mint a többi étolajnál.
Verjünk fel 5 db tojást a cukorral és adjuk hozzá a keményítőt, közben kavargassuk, egy homogén masszát fogunk kapni, majd öntsük a masszához a tejet és az olajat. Keverjük össze é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk/begyújtjuk a sütőt, hogy melegedjen elő 180°-ra. És ha már úgyis fűt, a mézet egy hőálló edénykében tegyük is be olvadni. A tojásokat, cukrot, vajat habosra keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverni 160 fokon 15 perc összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a sütőporral és az 1 csipet sóval, illetve a kakaóval elkeverjük. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, utána a tojás és a vaníliakivonat következik, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű