50 dkg sertéshús (darált)
30 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 csapott teáskanál só
3 csipet feketebors (őrölt)
1 db zsemle (szikkadt)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1
Aprító gépben összevágom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzákeverem a darált húshoz. Sózom, borsozom.
2
A nyers burgonyát sajtreszelőn lereszelem, majd hozzáadom ezt is.
3
A szikkadt zsemlét beáztatom, kicsavarom és a tojásokkal együtt összedolgozom a tálban lévő hozzávalókkal.
4
Darabkákat szaggatok és ellapogatom a kezemben majd olajban kisütöm
Mivel ez egy ad-hoc ötlet volt és igazából a bolognaihoz szánt darált húsból készítettem, így a spagettihez tálaltam (paradicsomos, gombás spagetti. :)
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a sertéscombcsíkokat fehéredésig pirítom, ezután hozzáadom a fűszereket és a chilit, tovább pirítom állandó kevergetés mellett. Pár perc utá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a le...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA tokaszalonna bőrét bekockázom, ételízesítővel beszórom,Sütőzacskóba kell megsütni, amíg piros nem lesz a bőre, közepes hőfokon.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz