menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g búzadara
7 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
0.5 db citrom reszelt héja
A sütéshez
50 g vaj
A díszítéshez
porcukor
sárgabarack dzsem

Elkészítés:


1 A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2 Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3 A tojások fehérjéjét egy csipet sóval és a citromhéj reszelékkel kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4 A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
5 A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret. Ez egy igazán jó hazai változat, Ön is próbálja ki!

Császármorzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csilla
Linzer
Linzer

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Linzer
Linzer

Először a száraz hozzávalókat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a ctromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Eperpuding házilag
Eperpuding házilag

Az epret kicsumáztam, megmostam és daraboltam. Egy kis lábasban megszórtam a cukorral, picit állni hagytam, amíg levet enged, majd felöntöttem a vízzel és felforraltam. Amikor forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gumicukor
Gumicukor

Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk