250 g csicseriborsó (szárazon)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1200 ml víz
2 csapott teáskanál adalékmentes só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
4 gerezd fokhagyma
150 g joghurt - natúr
A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.
Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.
megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott hagymát félig megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. 2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megszórjuk őrölt paprikával, m...
Elkészítési idő: 15 + 60 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük a zöldbabot, majd felöntjük 1 l vízzel, és beledobjuk a két leveskockát....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkehús alaplevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a csemegekukoricát, és 10 percig főzzük. Amíg a kukorica fő, egy pohárban az étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverjük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes