45 dkg búzaliszt
5 dkg kristálycukor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás
3 evőkanál Danone natúr joghurt
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez
A lisztet szitáljuk át, majd a többi száraz összetevővel keverjük össze. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a joghurtot és a tojásokat, majd készítsünk belőle dagasztógéppel enyhén ragacsos tésztát.
Hagyjuk langyos helyen lefedve pihenni ½ órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 4 mm-es vastagságúra, majd vágjunk belőle rombusz alakú darabokat derelyeszaggatóval. A rombuszok belsejében vágjunk egy kisebb hosszúkás csíkot, és a rombusz egyik csúcsát dugjuk át rajta. 180 °C fokos olajban süssük aranybarnára. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral, és tálaljuk sárgabarack lekvárral.
túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzá reszeljük a megmosott citrom héját, a porcukrot és a vanília magjait. A z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tojássárgájával és a vanília kikapart magjaival egy habverő segítségével krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, valamint egy csipet sót, és eldolgozzuk benne. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes