Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg rizottórizs
» 1 fej hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 db cukkini
» 3 dl fehérbor
» 5 dkg vaj
» 7 dl húsleves
» 1 dl tejszín
» 1 csipet só
» 1 csipet bors
» 10 dkg reszelt parmezán
A cukkinit kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Közben megcsináljuk a kockából az alaplevet, és melegen tartom. Olaj és vaj keverékén megpároljuk a felaprított hagymát. Amikor kész, beletesszük az összenyomott fokhagymát is. Beleöntjük a rizst és átpirítjuk ezt is. Utána mehet bele pár korty fehérbor, amit felforralunk, így elillan belőle az alkohol. Belerakunk egy nagy adag kakukkfüvet és borsot. Most jön az alaplé. Egy kis merőkanállal a rizsre rakunk és addig kevergetjük míg magába nem issza. Jöhet a következő kanál alap, míg a rizs meg nem puhul. Amikor kész, belekeverünk még egy diónyi vajat, hogy jó krémes legyen, illetve egy nagy adag parmezánt. A cukkinit félúton rakom bele, hogy ne főjön szét nagyon!
szirup: Én úgy szoktam elrakni hogy egy sor cukor egy sor rügy. Ezt addig ismételni amíg az üveg megtelik. Naptól mentes helyre állítom és kb novemberre sziruppá válik. Ekkor szűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szirupot készítjük el. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba és tegyük fel főni, amikor felfőtt, alacsony lángon még főzzük 35 percig, közben kavargassuk. Végezzük el a golyó te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű