• 40 dkg liszt,
• 15 dkg cukor
• 15 dkg zsír
• ½ csom. sütőpor
• 1 tojás sárgája
• ½ csom. fahéj
• 2 kanál tejföl
Fentiekből puha tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és zsírozott tepsibe terítjük. Erre bőven fejtett meggyet (vagy reszelt almát) szórunk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és a meggyekre terítjük.
Tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson. Sütés után kockákra vágjuk.
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzáadjuk a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot) és az olvasztott (kihűtött!) vajat, melyekkel összekeverjük. Hozzász...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük a tejfölöspohárral, majd összekeverjük őket. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd 12 percig sütjük a mikróban. 3 perc pihentetés után kiborítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször gesztenyesziveket készítünk. Ehhez fél csomag /25 dg/ gesztenyemasszát villával összetörünk, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónál kicsit kisebb golyókat csinálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű