menu

Családireceptkönyv.hu

Fasírozott


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4 - 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált hús (bármilyen hús lehet),
10 dkg száraz kenyér vagy
5 db zsemle,
10 dkg darált sós szalonna,
3 tojás,
2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma,
Piros Arany
bors,
Csapott ek. piros törött paprika
1 teáskanál só.
aprított petrezselyem zöldje

Elkészítés:


Az áztatott zsemléket - ha megszívták magukat vízzel -, kézzel kinyomkodom, és a darált húshoz teszem. Nyomok bele Piros Aranyat, törött paprikát, és hozzáteszem a két tojást. Fokhagymanyomóval beletöröm a gerezdeket. Borsdarálóval ízlés szerint borsozom, sózom. Kézzel összedolgozom az aprított petrezselyem zölddel. Ez kb. olyan állagú, mint a kolbászhús.
Kézzel gombócokat formálok belőle és zsemlemorzsába forgatom, kissé ellapítom. Olajban pirosra sütöm, de nem nagyon nagy lángon, hogy a közepe is átsüljön.
Úgy jó, ha kívül kissé ropogós, belül pedig puhább.
Adhatunk hozzá bármilyen köretet, és savanyúságot, amit szeretünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sós szalonna kimaradhat,

Fasírozott

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabimami
Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
SAJTOS-TEJFÖLÖS TEPSIS KARAJ
SAJTOS-TEJFÖLÖS TEPSIS KARAJ

A megmosott/megtisztított karajt kb. 1 cm vastag szeletekre szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. (Ha valaki vékonyabban szereti a húst, lehet vékonyra kiverni.) A szeletek szélei...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük. A hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hecsedlivel sült malackaraj fűszervajjal
Hecsedlivel sült malackaraj fűszervajjal

A malackarajt besózzuk, beirdaljuk a bőrét, bekenjük a csipkebogyó-lekvárral (ebből 1-2 evőkanálnyit félreteszünk) és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.(Ezalatt átjárja a só és szinte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk