• 1 pohár tejföl
• 1 pohár étolaj
• 2 pohár cukor
• 4 pohár liszt
• 6 egész tojás
• ½ csomag sütőpor
• csipet só
Habverővel apródonként dolgozzuk finomra a tésztát, aminek felét tegyük tepsibe. Tetejét fejtett meggyel szórjuk meg.
A tészta másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk el. Habverővel keverjük el a kakaót az egyenletes minőség érdekében. A tészta másik felét a meggy tetejére öntjük, és sütőben átsütjük.
Rombusz alakúra daraboljuk. Feldarabolva mutatós, finom sütemény.
Mérce = 1 tejfölös pohár!
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, kristálycukrot, 1 tojást, vajat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg össze nem áll a tészta. Fóliába csom...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vajat és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, a sót és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk, és hűvös helyen pihentetjük néhány óráig. Amíg a t...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KözepesA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű