50 dkg túró,
3 db tojás,
5 dkg kristálycukor,
1 cs. vaníliás cukor,
9 dkg búzadara,
1 csipet só,
1 késhegynyi szódabikarbóna
A túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1 – 2 órát hagyjuk állni, de akár egy egész éjszakát is állhat.
A vizes kézzel formált gombócokat bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük, kb. 15 perc alatt, de ez függ a gombócok nagyságától is. Végül forgassuk őket pirított zsemlemorzsába.
A főzés hatására szépen megdagadnak. Kb. 16 db lesz belőle.
Ezt a túrógombócot csak azoknak ajánlom akik nem ragaszkodnak teljes mértékben a gombóc formához! Nem lesznek tökéletes gombócok, cserébe viszont hihetetlen könnyű és légies lesz.
A cukrot, a baracklekvárt, az olajat és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet,pezsgőt keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk a töltelékhez valókat .elkészítjük rákenjük az alsó lapra, (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk. Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel. Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, felöntjük 2 dl tejszínnel és vízgőz fölött besűrítjük. Hozzáadjuk a feltördelt csokoládét és krémesre kavarjuk. Félre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű